Мао Дзянь (Xinyang Maojian)
Історія сорту
Мао Дзянь - це неймовірно смачний сорт зеленого чаю. Історія його дуже давня і гідна уваги. Так, чай почали збирати ще в період існування династії Мін. З 20 століття створили унікальний рецепт цього зеленого чаю, який використовується і в нинішній час. Виключне якість чаю було підтверджено нагородами з 1915 року в усьому світі. Більш того, він став володарем медалей престижних виставок в Японії і США.
Особливості виробництва
Технологія, яка використовується для виробництва чаю Мао Дзянь, вельми цікава. Після збору, сировина прогрівається в 3 горщиках. На першому етапі це відбувається в спеціальних котлах, що мають невеликий нахил. Листя в них містяться дозовано і відразу ж перемішуються. Нагрівається сировину приблизно 7 хвилин при температурі 200 градусів. Потім листя остигають і їх знову прогрівають, але вже при температурі 100 градусів. Заключний етап - прозаїка на деревному вугіллі. В результаті залишається всього лише 6% вологи.
Корисні властивості для організму
До корисних властивостей чаю Мао Дзянь відносяться:
- Поліпшення швидкості різних реакцій в організмі.
- Активізація мислення.
- Додання організм бадьорості на довгий час.
- Освіжаючий ефект в жарку пору року.
- Зміцнює ясна.
- Позбавляє від депресивних станів, прибирає апатію.
- Прибирає дратівливість.
- Омолоджує.
- Освіжає подих.
Спосіб заварки
Щоб чай вийшов неймовірно смачним, необхідно повністю дотримуватися встановлених пропорції при заварюванні. На 4-8 г чаю потрібно 100-300 мл води температурою 80 градусів. Настоюється отриманий напій близько 3 хвилин. Чай можна заварювати до 4 разів.