Шу-пуер (Shu puer tea)
Історія сорту
Справжнім подарунком для всіх поціновувачів прекрасного чаю є сорт Шу-пуер. Це насичений чорний чай, який бадьорить не гірше будь-якого кави. Першим з'явився сорт Шен-пуер безліч століть назад. Уже в 20 столітті попит на цей чай виріс так, що не встигали з замовленнями фабрики. Чайні фахівці шукали варіанти більш швидкої ферментації. Менхайская фабрика придумала процес прискорення «старіння» чаю. Напій виходив дуже ароматним і смачним. На фабриці було проведено масу перевірок, в ході яких встановлено користь чаю. Так і з'явився сорт чаю Шу-пуер. Він не потребує тривалого дозріванні. Для цього вистачає всього лише пару тижнів. Напій можна вживати молодим, отримуючи від нього справжнього задоволення.
Особливості виробництва
В якості сировини для чаю виступають листя, які збираються з чайних дерев. При цьому, чим дерево старше, тим напій буде корисніше. Головний нюанс, який враховують виробника сорти Шу-пуер - це змішування молодих листочків з більш зрілими. Деякі обивателі вважають, що чай знаходиться в землі, тому має аромат з металевим відтінком. Насправді, це не так. Збирається урожай тільки вручну. Після цього, він відправляється на фабрику, де листя подвяливают, а потім скручують. В цей час з листочків виходить сік. Сировина потім відправляють в купи і накривають спеціальним полотном. Потім під впливом вологи і тепла мікроорганізми чайний лист змінюють. Рівно через рік виходить такий сорт чаю, як Шу-пуер. Примітно, що володіє він властивостями, які має 25-річний чай.
Корисні властивості для організму
Було проведено достатню кількість досліджень, які підтвердили користь сорти Шу-пуер для людського організму. Він має такі властивості:
- Очищення судин.
- Зниження холестерину.
- Регулювання артеріального тиску.
- Розщеплення жирів.
- Поліпшення травлення.
Спосіб заварки
Шу-Пуер надає організму бадьорості. Саме з цієї причини, що не бажано его пити на ніч. Однако, все це умовно и Залежить від індівідуальніх перевага шкірного чайного любителя.
Заварювати чай можна в скляному, керамічному або глиняному чайнику. Найголовніше - це виконати порядок таких дій:
- На 150 мл води потрібно покласти 3-5 г чаю. При цьому, бажано листочки не пошкодити.
- Чайник наповнюється гарячою водою і зливається через 15 секунд.
- Заливається чайник м'якою чистою водою температурою 98 градусів на 7-10 секунд.
- Чай переливається в інший посуд.
- Наступні заварки слід тримати 5-10 секунд.