Моли Хуа Ча (Moli Hua Cha)
Історія сорту
Моли Хуа Ча є жасминовий чай, який для Китаю є традиційним. Має даний напій тисячолітню історію. Його поява припадає на епоху Сун. У той час активно вивчалася можливість взаємодії чаю з різними добавками, серед яких був і жасмин. Перш за все, приділялася увага впливу чаю з жасмином на стан здоров'я. Все це дало відмінні результати. Напій пройшов тривалий і тернистий шлях від лікарського засобу до продукту масового споживання.
Особливості виробництва
В основі виробництва Моли Хуа Ча лежить зелений чай. Його листя збираються на самому початку весни. Після збору, листя підсушують до кінця літа, коли приходить пора жасмину. Збирається жасмин в кінці дня, а ось змішується із зеленим чаєм вже під вечір, коли відкриваються його квіти. Все це зберігається ніч. Якраз в цей період квітки розкриваються і насичують чай казковим ароматом жасмину. Ароматизація повторюється близько 7 разів для того, щоб чай максимально ввібрав в себе жасминове пахощі. Після неї чай знову підсушування для позбавлення від вологи.
Корисні властивості для організму
Завдяки своїм корисним властивостям, жасминовий чай Моли Хуа Ча використовується і в лікувальних цілях. Він чудово:
- Очищає печінку і кровоносну систему.
- Зміцнює імунітет.
- Захищає зубну емаль (можна використовувати чайну гущу для чищення зубів).
- Виводить токсини і солі.
- Запобігає запальним процесам.
- Знімає спазми.
- Зміцнює серце.
- Знімає перенапруження і хронічну втому.
Крім цього, жасминовий чай допомагає максимально швидко вилікувати гепатит. Також, він може запобігти ожирінню печінки. Моли Хуа Ча нормалізує артеріальний тиск.
Спосіб заварки
На 3-5 г заварки знадобиться 120 мл води температурою 85-90 градусів. Час заварювання складає від 10 до 30 секунд. Чай можна заварювати 3-4 рази.