Мао Фен (Maofeng tea)
Історія сорту
Особливості виробництва
Технологія виробництва чаю Мао Фен вимагає безлічі знань і колосальних зусиль фахівців. Створення такого справжнього шедевра має важливу особливість - це штучне нагрівання. За рахунок нього, чай набуває смак, який властивий тільки йому. Звичайний зелений чай термічної обробці не піддається. Зберігатися після збору чай не залишають, його відразу ж обробляють. Завдяки унікальним особливостям виробництва, напій відрізняється:
- Запашний.
- Пахощами орхідеї, трав, абрикоса.
- Приємним солодко-медовим післясмаком.
- Корисні властивості
Високий вміст вітамінів, катехінів, мікроелементів і антиоксидантів роблять чай Мао Фен неймовірно корисним. Напій, тонізує, окрилює енергією, знімає будь-яку напругу, надає сил, прибирає втому, позбавляє від мігрені, покращує розумові процеси. Якщо чай пити постійно, то можна позбутися від зайвої ваги, продовжити молодість, поліпшити здоров'я волосся і шкіри.
Спосіб заварки
Для 5-8 г чаю знадобиться 150-200 мл води, розігрітій до 80-85 градусів. Тривалість першої заварки становить 30-60 секунд, після чого її необхідно злити. Наступна заварка триває 1 хвилину, а до кожної наступної додається по 20 секунд. Сорт чаю може витримувати до 10 заварок.