Лун Цзін (Longjing tea)
Історія сорту
Лун Цзін - один з найбільш елітних сортів зеленого чаю, що входить до почесного списку 10 кращих чаїв Китаю. Перекладається назва, як «колодязь дракона». Історія сорти має свою легенду. Згідно з нею, при відвідуванні імператора Хунлі озера Сіху, йому біля підніжжя гори, де росли 18 кущів чаю, в храмі піднесли чашку чаю. Після цього, імператор дав ці кущах особливий титул. Примітно, що біля храму і сьогодні ростуть 18 чайних чудових кущів.
Особливості виробництва
Виробництво чаю Лун Цзін має незрівнянну особливість - обробка вручну. Зібрані листочки обсмажуються і піддаються механічної спеціальній обробці. В котлах здійснюється підсмажування - до нагрітої поверхні долонями придавлюються листочки. Після цього, вони набувають витягнуту форму. Продукт, який виходить в результаті, має чудовий аромат. Настій пахне медовим вишуканим букетом і горіховим делікатним післясмаком.
Корисні властивості для організму
Легендарний сорт Лун Цзин є рекордсменом за вмістом в своєму складі антиоксидантів і вітаміну С. У ньому також одна з найвищих концентрацій кахетінов. Напій корисний як профілактичний продукту від хвороб легенів, ефективно виводить з організму важкі метали і токсини, покращує розумові здібності і володіє омолоджують властивостями. Зелений чай корисний для профілактики онкологічних захворювань, а також карієсу.
Спосіб заварки
При заварці чай потрібно дотримуватися головного правила - використання м'якої води з температурою 80 градусів. Процес заварки приносить справжнє естетичне задоволення, тому рекомендується це робити в прозорому чайнику. Чаїнки красиво розпускаються і опускаються вниз. Для середнього за обсягом чайника знадобиться 7-8 г чаю. Перша заварка зеленого чаю зливається. Потім потрібно залити трохи рідини і через 20 секунд додати ще води на 2 хвилини. Сорт витримує 5-10 заварювань.