Емейшань (Emei Shan tea)
Історія сорту
Сорт зеленого чаю Емейшань має тисячолітню історію. Отримав він свою назву в далекому 1964 році. Зростає цей чай в горах під назвою Емей. Тут знаходяться наймальовничіші місця над рівнем моря. Місцевість тривалий час вся в туманах. Вони надають чаю легкості і м'якості.
Особливості виробництва
В процесі виробництва чаю використовуються тільки нирки. Причому, ці нирки має абсолютно однаковий розмір. Збір здійснюється вручну. Так, щоб отримати 1 кг чаю, потрібно зібрати 20 тисяч таких нирок. Отриманий сорт чаю має квітково-трав'янистим ароматом, який відрізняється тонкістю і м'якістю. Смак напою солодкуватий і трохи маслянистий. Післясмак досить довгий з цитрусовими нотками.
Корисні властивості для організму
Сорт зеленого чаю Емейшань впливає на організм просто чарівно. Він дарує чудову легкість, відмінно освіжає, надає легкості і покращує настрій. Напій чудово знімає втому і бореться з сонливістю. Чай покращує зір, знижує тиск, очищає легені, виводить токсини і шлаки (при регулярному вживанні), покращує стан шкіри і надає їй привабливого вигляду.
Спосіб заварки
Емейшань - це один з найбільш вимогливих чаїв, щодо води для заварки. Вона повинна бути не гаряче 80 градусів, бути дуже м'якою. На 100 мл води потрібно 3-4 г чаю. Перша заварка настоюється 5 секунд і після цього експозиція поступово збільшується. Головне, не переборщити з заварюванням напою. Особливо це стосується любителів зеленого чаю «м'якше». Настій виходить прозорий, красивого золотистого відтінку. Витримує чай 5-6 заварювань.