Дянь Хун (Diang Hong tea)
Історія сорту
Червоний чай Дянь Хун є вишуканим преміальним напоєм. Бере свій початок сорт з 30-х років. У той час, технологи взяли цікаве рішення - поєднання технологію створення червоного чаю для обробки Пуерні продукту. Експеримент був дуже вдалим. Експортний потенціал чаю набрав небачені обороти. Негайно напій виставили на аукціоні в Англії. Подейкують, що Дянь Хун оцінила сама королева Єлизавета, яка до цього питання підходила вимогливо.
Особливості виробництва
В процесі збору врожаю зриваються листочки невеликих розмірів. Потім вони кілька годин подвяливаются і скручуються. З листочків виходить сік і вони набувають привабливу форму. Під кінець, листочки на відкритому вогні прожарюються. В результаті цього, виходить розкішний смак чаю. Відтінки тропічних фруктів викликають непідробне задоволення. Також в насиченому смаку присутня трохи ноток евкаліпта.
Корисні властивості для організму
Дянь Хун покращує роботу серця і налагоджує кровообіг. Напій чудово покращує мислення, кмітливість. Чай має протизапальну і антиоксидантну дію. Він виводить важкі метали і токсини з організму. Проведені дослідження довели, що сорт чаю Дянь Хун сприяє ефективному омолодженню, зміцнює кісткову систему і виступає профілактичним продуктом від інфаркту. Актуальний напій і після щільного прийому їжі.
Спосіб заварки
Заварювання цього чаю - дуже захоплюючий процес, тому досвідчені цінителі напою рекомендують використовувати для цього прозору посуд. На 150 мл води температурою 90 градусів знадобиться 5-7 г заварки. Перша заварка зливається. Час повторного заварювання складає 20 секунд і чай можна вже розливати по чашках. Сорт витримує від 5 до 7 заварок.